E-Bike Leasen

Voordelig E-Bike leasen voor uw personeel

E-Bike Leasen

Voordelig E-Bike leasen voor uw personeel

POM heeft in samenwerking met BMN een aantal specialisten bij elkaar gebracht om de bereikbaarheid van de Meierijstad te verbeteren.

De grootste en vooral snelste winst zal behaald gaan worden als er meer werknemers op de (elektrische) fiets naar hun werk komen.

Naast de verhoogde bereikbaarheid levert het ook voordelen op in gezondheid, fitheid, productiviteit, minder uitstoot en een groen(er) imago.

Om u als werkgever ook snel op weg te helpen leiden we u met een aantal gerichte vragen en voorbeelden door de mogelijkheden rond de fiets.

Als u besluit een van de mogelijkheden toe te passen dan wordt er een bedrijfsspecifiek en volledig geautomatiseerd systeem ingericht.
Wat zit er bij het Leaseplan?

E-Bike Leaseplan

 • De aanschaf van zorgvuldig geselecteerde kwalitatief goede fietsen en E-bikes
 • De aanschaf van fietsaccessoires, verzekeringen, pechservice en onderhoud
 • Volledig geautomatiseerd registratie en administratie systeem via de webportal van Passie voor de Fiets
 • Financieel inzicht in mogelijkheden voor aanschaf door de werkgever, aanschaf door de werknemer, lease (zowel zakelijk als privé), verlenen van een renteloze lening etc. Dit met gebruikmaking van de fiscale mogelijkheden en bestaande regelingen en afgestemd op het arbeidsvoorwaardenpakket van elke werkgever;
 • Buiten de aangeboden fietsen kunnen desgewenst ook andere modellen worden aangeboden
 • Lokale mogelijkheden om fietsen te proberen of te ervaren hoe een E-bike fietst
 • Gebruik van de Forenzo-app waarmee de gereden kilometers van de gebruikers geregistreerd worden

Enkele Voorbeelden

Fiets ter beschikking stellen, al dan niet gekocht door de werkgever of via een leasebedrijf, levert een bijtelling van 7% aan de werknemer. De werkgever heeft in het geval van aanschaf de middelen nodig. Voor het voorbeeld maakt het fiscaal geen verschil aan werkgever- en werknemerszijde. Werkkapitaaltechnisch heeft het uiteraard wel gevolgen vandaar dat we in dit voorbeeld uitgaan van lease met een maandbedrag. Dat maandbedrag kan volledig of deels met het bruto-loon van de werknemer verrekend worden. Bij een fiets van €2.000,- en een belastingtarief van 38% zijn de netto kosten voor de werknemer €2.000,- x 7% / 12 mndn x 38% = €4,44/mnd als de werkgever de lease voor zijn rekening neemt. Als de werkgever de leasekosten verrekent met de werknemer mag dat van het bruto loon dat daardoor met het leasebedrag per maand wordt verlaagd en vervolgens met 1/12 van 7% van de waarde van de fiets wordt verhoogt. Bij dezelfde fiets van €2.000,-  heeft de werknemer dan per maand €82,- minder bruto loon, de hoogte van de lease per maand, en krijgt 7% van €2.000,- bijtelling te verrekenen per maand, zijnde €11.66. De bruto verlaging bedraagt €82,00 -/- €11,66 oftewel €70,34. Hierover geldt dan de loonbelasting van 38% zodat de netto kosten voor de werknemer €55,73 bedragen. Wat krijgt een werknemer hier dan voor: een fiets twv €2.000,- de verzekering van, in dit geval, €250,- inclusief pechhulp, service en onderhoud twv, in dit geval, €500,- inclusief de volledige garantie. Oftewel, een altijd goed onderhouden en bedrijfsklare fiets met een waarde van het totaalpakket van €2.750,- Elke werknemer start dan met rekenen en beredeneert als volgt: ik besteedt 36 maanden €55,73 oftewel €2006,- en kan na 3 jaar tegen dezelfde condities opnieuw een nieuwe fiets rijden. Of, en dat gebeurt vaak, de werknemer koopt na 3 jaar de fiets van de leasemaatschappij voor een indicatieve waarde van 20-25% van de nieuwprijs, zijnde €4-500,-. De werkgever biedt de werknemer een budgetneutrale oplossing, nog zonder eventuele heffingsvoordelen. De werknemer heeft het voordeel dat de allernieuwste fiets tegen maandelijkse betaling gebruikt kan worden met alles erop en eraan en kan desgewenst met het uitgespaarde bedrag de fiets na de looptijd overnemen en kan blijven rijden of doorverkopen. De inhouding staakt en het loon wordt weer gecorrigeerd als men doorrijdt of blijft bestaan als men een nieuwe uitzoekt, maar in alle gevallen heeft de werknemer voordeel. Zeker omdat een eventuele reiskostenvergoeding volledig in tact kan blijven.
Bij een regeling met een fiets middels bruto/netto verrekening wordt de inventarisatie gemaakt welke bruto bronnen er ter beschikking zijn voor de verrekening: salaris, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bonus, vakantie-uren, overuren en afhankelijk van het loonbelastingpercentage is er direct voordeel voor de werknemer. De WKR ruimte speelt hier mogelijk en rol.
Renteloos voorschot is een mogelijkheid die de werkgever weliswaar werkkapitaal kost, maar de werknemer in staat stelt per direct over de fiets te beschikken. Het voorschot kan dan maandelijks worden verrekend.

INFORMATIE AANVRAGEN WERKGEVER

  INFORMATIE AANVRAGEN WERKNEMER

   Shopping cart
   Sidebar
   Start typing to see products you are looking for.